Home » Rolul de mama » O carte care te ajuta sa iti indeplinesti si mai bine rolul de parinte!

Dupa cum stiti, rolul de mama este cel care ma dezvolta si ma provoaca cel mai mult!

De multe ori am realizat ca multe cursuri de dezvoltare personala isi pierd din valoare, cand ma raportez la “scoala intensiva de a fi mama” in care invat sa imi depasesc limitele, propriile frici, ma confrunt cu mine insumi si cu credintele despre viata pe care baietii mei , Luca si Matei le exprima foarte bine.

Cred ca foarte multe mame, impartasesc aceasta viziune cu mine!

25 iunie a fost una din zilele foarte importante din viata mea, pentru am fost invitata la lansarea cartii “Puterea parintilor. Succesul copiilor tai depinde de tine!” alaturi de alte trei femei admirabile: Luminita Baltaretu, Oana Nicolau si Urania Cremene.

11412326_1113371372024746_2694673531267661585_n

A fost o bucurie sa vad o sala atat de plina la lansarea acestei carti, pe care o recomand cu caldura.

Prezenta tuturor acestor parinti in sala, m-au ajutat sa constientizez lupta pe fiecare dintre noi, in calitate de parinte o duce pentru a fi mai bun, pentru a oferi educatia, cunostintele, hrana emotionala de care copii nostri au nevoie ca sa se dezvolte din toate punctele de vedere.

10369718_1113371405358076_299154221675037312_n

Paradoxul este ca desi atunci cand participi la aceste evenimente, iti propui sa schimbi ceva, cand ajungi acasa, te lovesti de vechiul tau tipar de a fi parinte, mostenit de la parintii tai, de la bunicii care te-au crescut, de la oamenii cu care ai interactionat in copilaria ta si care te-au marcat.

In acele momente, se da adevarata lupta de a fi ALTFEL, adaptat propriului tau copil si nevoilor diferite pe care el le exprima acum, in acest moment din viata voastra.

Asa cum si Adriana, explica foarte bine in cartea ei, parintii ne-au oferit tot ceea ce au putut ei mai bine, insa acum in fata noastra se afla propriul nostru copil, care e diferit de noi, traieste in alte timpuri si daca nu raspundem nevoilor lui, avem toate sansele sa repornim din nou si din nou, vechiul conflict dintre generatii.

Pentru mine este suficient sa imi reamintesc momentul de la 14 ani, cand imi incepeam primul meu jurnal cu lacrimi in ochi si scriam “Incep acest jurnal pentru ca atunci cand eu voi fi mama nu vreau sa fac acelasi greseli ca mama mea! Vreau sa nu uit prin ce trec eu acum ca adolescenta, si cand voi reciti sa imi inteleg proprii copii!”

Ei bine, am ajuns mama, si abia acum am inteles eforturile pe care mama mea le-a facut sa ma educesi si sa imi ofere dragostea ei, asa cum a putut ea. Stiu ca a facut tot ce a putut mai bine, insa in egala masura constientizez care poate fi impactul asupra propriilor mei copii, daca eu nu voi avea intelepciunea sa ma adaptez la ei, sa comunic cu ei atunci cand e necesar, sa le inteleg propriile nevoi.

Acesta este motivatia principala care ma determina sa fiu atenta la relatia cu copii mei, si da, inca ma mai prind ca implementez idei invatate din trecut, mostenite din generatie in generatie, dar ma lupt sa depasesc acele aspecte care sub nici o forma nu ar fi acum de folos in educatia copiilor mei.

Ce mi-a placut cel mai mult in cartea Adrianei, pe care o tot recitesc, de fiecare data subliniind alte si alte idei bune de pus in practica in relatia cu baietii mei, este tenacitatea ei de a extrage informatii de calitate de la diversi experti si specialisti in domeniu. Pentru acest moment din viata mea, cartea ei este un kit, care cuprinde informatiile de care am nevoie pentru a imi indeplini cat mai bine posibil rolul de mama.

Pur si simplu acum tot ceea ce ma interseaza pornind de la concepte de educatie, dezvoltare personala, posibile probleme si solutii in relatia cu copilul si alternative de jocuri pentru a petrece momente de calitate cu copiii mei le gasesc in cartea Adrianei.

Va invit si pe voi sa cititi, sa studiati si apoi sa implementati ideile care considerati ca vi se potrivesc din  aceasta carte de calitate, care va produce schimbari pe masura ce o cititi, pentru ca exemplele oferite de ea sunt desprinse din viata reala, si de multe ori va veti regasi. Mai multe informatii despre carte gasiti aici:http://adrianamitu.com/proiectele-mele/

Multumesc Adriana pentru oportunitatea de a contribui si eu in cartea ta, cu experienta mea de mama si de coach pentru femei active.Ai facut o treba grozava pentru toti parintii care sunt cu adevarat dornici sa creasca copii echilibrati, sanatosi si fericiti!

  • Contact

    Vrei sa programezi o sesiune de coaching sau o calatorie emotionala?

    contact@oanamihailescu.ro

  • Pagini

  • Aboneaza-te la newsletter

    * indicates required