Home » Slidere » Gandim, analizam pana paralizam!

In 2015 am spus ca vreau sa incetinesc ritmul, sa imi recitesc toate notitele acumulate in ultimii ani de la diverse cursuri la care am participat!

Nu cred ca ajuta foarte mult  “turismul” la cursuri, daca nu avem timpul necesar sa punem in practica noile idei !

Viata in sine si situatiile la care ne expunem poate fi un unul din cele mai bune instrumente de dezvoltare personala, daca ne alocam timp pentru a  analiza gandurile, emotiile prin care trecem, modalitati prin care putem schimba anumite actiuni si atitudini.

Iata un exemplu concret, prin care am realizat ca job-ul meu de fundraiser, de la Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual este un super instrument de dezvoltare personala, daca aleg sa imi depasesc fricile si sa actionez dincolo de propriile mele bariere mentale si daca confrunt imaginatia si gandurile mele interioare cu realitatea!

Job-ul meu in esenta cere de la mine sa vorbesc cu oameni, sa imi fac prieteni noi, sa intretin vechile relatii pe care le am, sa le povestesc la o cafea de cauza pentru care strang fonduri si sa le cer oamenilor sa ma sprijine in demersurile mele de a strange bani  pentru tinerii cu dizabilitati si bunicii pe care ii ocrotim aici la organizatie prin donatii.

Pentru ca iubesc dezvoltare personala si procesele de auto-observare si introspectie am reusit sa observ un “fir rosu”, un fel de pattern in interactiunile cu prietenii mei.

Foarte pe scurt, frica mea era ca prietenii mei care stiau ca ma ocup de fundraising ma vor evita  sau vor crede ca pastrez legatura cu ei doar ca la un moment dat sa reusesc sa ii conving sa faca donatii!

Initial am fost paralizata de acest gand, infricosata sa ma confrunt cu realitatea, orice ar insemna ea!

Ma surpindeam ca frecvent ma scuzam in relatiile cu prietenii mei,  eram excesiv de amabila si draguta, imi era frecvent teama sa nu gresesc cu ceva, sa nu spun ceva ce ar putea sa ii deranjeze, pe unii dintre ei imi era jena si sa ii sun de teama ca vor putea gandi ca mentin relatiile  doar din pur  interes profesional, ca sa mai adun alte fonduri pentru cauza mea!

Acest nou context de viata de care m-am lovit, m-a ajutat sa constientizez ca relatiile de prietenie adevarate, autentice raman in picioare atunci cand oamenii au curajul sa rosteasca adevarul si sa si-l asume!

Dupa ce am analizat ceva mai bine aceste frici, am realizat ca acea categorie din “prietenii” mei care vor considera ca mentin relatiile doar pentru purul meu interes profesional sau cred ca eu nu pot accepta faptul ca ei nu vibreaza la cauza pe care o reprezint si ca atare nu vor dona sau ca e necesar sa rupem legatura de prietenie,  doar pentru ca le e frica ca le voi solicita o donatie sunt “prieteni” care nu ma cunosc cu adevarat, care au perceptii total diferite despre ce inseamna o relatie autentica iar in final sunt oameni care nu au curajul sa isi asume ca vor spune “NU” iar eu le voi respecta alegerea.

De multe ori gandim, analizam pana ne trezim ca inghetam prin lipsa noastra de actiune,  ceea ce de multe ori e ca un fel de paralizie! Asa cum apa in momentul in care ingheata devine rigida, paralizata in starea ei de inghet, incapabila sa se mai strecoare prin cele mai fine lacasuri!

Cum poti sti daca ceea ce gandesti chiar este adevarat daca nu te confrunti cu realitatea, daca nu privesti adevarul in fata cu mult curaj si o doza mare de acceptare:

– cum poti sti cine iti sunt prietenii adevarati daca nu ai curajul sa le soliciti ajutorul atunci cand ai nevoie de el?!

– cum poti sti daca partenerul tau te iubeste asa cum esti daca nu ai curajul sa apari in fata lui fara machiaj sau  cele mai frumoase haine?!

-cum poti sti ca esti cu adevarat apreciata de sef, daca nu impartasiti in egala masura victoriile si infrangerile profesionale cu aceeasi intensitate?!

-cum poti sti ca nu iti sta bine cu rochie rosie daca nu ai probat niciodatam una?!

-cum poti sti ca scrii bine, daca nu iti publici articolele?!

Lista poate continua…

Frica m-a tinut o buna vreme paralizata, dar apoi dorinta de a vedea adevarul asa cum este el m-a ajutat sa actionez! A fost fascinant sa descopar cat de departe era in anumite situatii realitatea mea interioara de cea exterioara!

Unii oameni pe care ii consideram “prietenii” mei, s-au dovedit ca nu ma cunosteau cu adevarat, avand in vedere ca au inceput sa ma evite de frica ca le voi cere sa doneze pentru cauza pe care o reprezint! Ei au fost dusul rece de care aveam nevoie! 🙂

Bucuria imensa a fost cand mi-am redescoperit si acei  PRIETENI, oameni cu care imi e drag sa ma inconjor, care isi sustin si isi asuma punctul de vedere, care stiu ca prietenia nu consta doar in faptul ca sprijinim sau nu aceeasi cauza caritabila,  avem sau nu aceeasi religie, valori, muzica preferata!

Invitatia mea la voi este sa fiti curajosi, sa verificati realitatea asa cum este ea, dincolo de ceea ce ganditi doar voi in mintea voastra, oferiti sansa oamenilor sa reactioneze si abia apoi trageti concluziile necesare!

Garantez ca vor exista multe surprize, insa pentru asta e nevoie de mult curaj, disponibilitatea de a testa si apoi de a tria “neghina de grau”!

In cazul in care articolul v-a ajutat si vreti sa fiti campioni in fapte bune, va invit la doua actiuni:

-stabiliti ce gand interior  va saboteaza si apoi confruntati-l cu realitatea, verificati-l! Invingeti-va frica!

-uniti-va eforturile cu mine pentru cauza pe care o reprezint!

O donatie de 10 ron reprezinta 5 cm de saltea pentru tinerii cu dizabilitati pentru care strang fonduri.  E necesar sa strangem pana pe 5 ianuarie 1000 de ron de la minim 20 de donatori diferiti!

La finalul Campionatului de bine, primii trei castigatori mai primesc inca 5000 de euro de la organizatori! Un alt aspect important este ca donatiile se fac on-line si nu sunt comisionate!

Detalii gasiti aici:

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Un-spatiu-nou-pentru-15-persoane-speciale

 

 

 

  • Contact

    Vrei sa programezi o sesiune de coaching sau o calatorie emotionala?

    contact@oanamihailescu.ro

  • Pagini

  • Aboneaza-te la newsletter

    * indicates required