Home » Dezvoltarea personala » Curajul de a-ti explora si dezvolta feminitatea!

In 2014 am fost atrasa de evenimente ce abordau diverse teme ale feminitatii.

FAT_(18.27)_1112-crop

Mi-am asumat ca in acel an, sa fac cat mai multi pasi in aceasta directie cu cat mai mult curaj, simtind ca acolo sunt aspecte din mine ce inca nu au fost profund explorate.

Aceasta calatorie a inceput anul trecut in mai, participand la unul din cursurile Adelei Haru si apoi a continuat prin participarea la diverse alte evenimente pe aceasta tema alaturi de Cristina Eremia, unde am aflat de cele patru arhetipuri feminine care mi-au raspuns la multe intrebari.

Mi s-a parut foarte interesant cum pe masura ce lucram din ce in ce mai constient asupra feminitatii mele, incepeam sa ma simt din ce in ce mai frumoasa, sa fiu din ce in ce mai complimentata de sotul meu, copii mei, prietene dar si simpli trecatori de pe strada (chiar daca parea ca treceam nepasatoare, in sinea mea fiecare compliment era onorat si era o dovada ca imi asum din ce in ce mai mult feminitatea mea).

In tot acest parcurs, am inceput sa imi imblanzesc tonul vocii,  sa fiu mai calma, sa am mai multa delicatete si diplomatie in negocieri, sa am curajul sa abordez o vestimentatie cat mai potrivita cu mine, cea de acum, bazata pe culori pline de viata.

 Cred ca e important sa invatam sa fim femei, sa ne asumam pe deplin acest rol, cu tot ceea ce presupune el.

Acest proces de exploare continua, insa usor, usor fac pasi concreti care nu ma transforma doar pe mine ca femeie, ci interactiunile umane pe care le am, relatia cu copii mei, felul in care ma raportez la sotul meu, modul de a gestiona viata mea  personala si profesionala, etc.

Una dintre cele mai puternice revelatii ca urmare a acestui proces este legata de relatia cu sotul meu. De cele mai multe ori in mod inconstient in relatia cu el se activa arhetipul de amazoana, femeia salbatica, luptatoare, focusata pe obiective, dinamica, agila care mobilizeaza pe toti in lupta ei fie ca ei isi doresc asta sau nu, dispusa sa faca sacrificii pentru a-si vedea indeplinit scopul.

Acest mod de a fi, era de multe ori foarte obositor si epuizant pentru el, ritmurile noastre de multe ori erau diferite si de aici se nasteau frustrari de ambele parti. Ceea ce ne ajuta sa ne echilibram in momentele dificile erau discutiile internabile, dar si obiectivul nostru de a ne pastra familia unita.

Una din partile mai putin bune ale femeii in care se manifesta mult prea puternic arhetipul de amazoana, este ca daca la un moment dat ea nu se simte suficient de protejata, ocrotita sau are dubii ca partenerul ei nu are capacitatea sa se ridice la nivelul asteptarilor ei de luptatoare performanta, aceasta se transforma foarte rapid intr-o femeie apriga, nimicitoare, care foloseste diverse contexte pentru a-si arata forta si a-l pune in inferioritate pe celalalt.

Acest arhetip al femeii amazoane, dus in extrem, ajunge sa fie “castrator de barbati!”

Adus in plan concret, in experinta mea de viata, de multe ori aveam tendinta de a conduce eu, a face eu alegerile, de a reprosa frecvent, si de multe ori pe “buna dreptate” (si totusi vreau sa am dreptate sau vreau sa am iubire?)!

Ce am reusit sa obtin in timp cu acest gen de reactii in sotul meu? nimic altceva decat o dorinta din ce in ce mai mica de a-si arata cu adevarat calitatile, potentialul pe principiul si asa nu e suficient de bun pentru mine, tot ceea ce facea el.

Prin simplu fapt ca eu nu ii mai ofeream posibilitatea sa imi arate cine este, ce poate sa faca  sau il criticam, omoram orice intiativa pornita din partea lui, orice sansa de a-mi demonstra ce poate.

Fiind de cele mai multe ori eu in fata, care oricum faceam mult mai bine si mai rapid lucrurile am ajuns sa vad atat de rar omul de care m-am indragostit intial in urma cu 7 ani incat am ajuns sa cred ca el nici nu a existat vreodata.

Cu tot acest proces, in care am lucrat la feminitatea mea, am realizat ca eu nu l-am mai vazut pe regele meu, pe cel pe care l-am ales sa imi fie sot, la bine si la rau pentru ca am fost mult prea mult in arhetipul de femeie razbonica, uitand ca  acesta femeie poate sa fie si seducatoare, mediatoare, regina mama, in timp ce atunci cand este necesar isi scoate armele si devine razboinica!

Fiecare arhetip in parte are darurile sale dar si  parti de umbra, mai putin placute, daca nu sunt gestionate in m od corespunzator.

Nu pot decat sa fiu recunoascatoare pentru toate aceste constientizari, recunoscatoare ca viata a facut ca sotul meu sa fie in continuare alaturi de mine in ciuda tuturor “sagetilor” pe care le trimiteam catre el constient si inconstient, recunoscatoare ca am reusit sa gasesc resursele interioare si curajul sa fac anumite schimbari in mine, recunoascatoare ca procesul continua, recunoscatoare ca in mine sunt patru tipuri de femei pe care e necesar sa le accesez pentru a ma simti cu adevarat completa.

Nu vreau sa pozez doar eu in pozitia de vinovata in relatia mea de cuplu, insa totul este cauza si efect! Si el a apasat in  mine acele butoane care ma faceau sa am anumite reactii, dar tocmai de aceea in cuplu poti creste atat de frumos daca ai cu adevarat angajament sa traiesti o relatie frumoasa.

De cele mai multe ori suntem dominate de anumite feluri de a fi,  arhetipuri care trezesc  in ceilalti anumite modalitati de a se comporta cu noi. Cu cat esti mai constienta de acest aspecte ai sanse sa schimbi, sa remediezi situatiile conflictuale.

Pentru ca am simtit cat de puternic este sa lucrezi asupra femintatii tale, am considerat ca a sosit momentul potrivit sa sustin alaturi de Cristina, care m-a insotit de-a lungul acestui proces de crestere, o mica parte din workshop-ul “Arhetipurile feminitatii” in data de 18-19 iulie.

Daca va inspira sa aflati mai multe detalii despre eveniment, informatii suplimentare gasiti aici .

Eu va astept cu drag la acest eveniment alaturi de buna mea prietena Cristina, dar si la seria de worskhopuri ce vor urma pentru a continua procesul de transformare in zona feminitatii!

 

 

 

One thought on “Curajul de a-ti explora si dezvolta feminitatea!

  1. […] Lucrul asupra feminitatii este pe cat de complex pe atat de frumos, iar de aceasta experienta m-am bucurat intr-un mod mai intens si asumat incepand cu 2014! Descoperirile mele le-am inclus in alt articol, pe care il poti citi aici. […]

Comments are closed.

  • Contact

    Vrei sa programezi o sesiune de coaching sau o calatorie emotionala?

    contact@oanamihailescu.ro

  • Pagini

  • Aboneaza-te la newsletter

    * indicates required