Home » Dezvoltarea personala » Oamenii au nevoie de zambetul tau!

Prin Facebook am avut parte de surpriza placuta.

M-am uitat sa vad cine ce a mai postat, insa mi-a atras atentia in mod deosebit un clip de 16 minute care se numeste Validation.

Va recomand cu toata caldura sa il urmariti iar la final sa nu va surprinda daca simtiti impulsul natural sa zambiti unui coleg, sa incurajati pe cineva drag, sa faceti un compliment.

Uitam prea des cat de mult bine ne facem noua dar si celor din jur sa fim incurajati, bucurati cu complimente sincere, cu vorbe care sa ne faca viata un pic mai frumoasa desi traversam perioade dificile.

Pentru ca imi place sa pun imediat in practica ceea ce consider ca poate sa imi fie folositor, am aplicat aceasta tehnica cu fiul meu de 5 ani Luca, care era revoltat ca venea ora pranzului si apoi ora de somn.

Am inteles rapid ca starea lui de revolta si suparare era la cote maxime, mai ales ca inceput in scurt timp sa planga si sa imi repete pe un ton autoritar ca nu vrea sa urmeze programul stabilit!

Formula magica a functionat perfect, Luca s-a transformat intr-un mielusel cand i-am spus cu zambetul pe buze:

“Mami, te admir foarte mult pentru puterea si energia cu care lupti pentru ceea ce iti doresti! ai sa reusesti o multime de lucruri in viata cu acesta determinare! Esti grozav! Vei putea folosi foarte bine aceasta energie dupa ce mananci si te trezesti din somnul de pranz, sunt sigura ca vei construi ceva minunat cu jocurile tale!”

Indiferent de varsta avem nevoie sa primim complimente, sa ni se reaminteasca cat de minunati suntem, sa ni se spuna pentru ce suntem admirati!

Daca uneori ti se pare greu sa zambesti pentru ca ti se pare ca nu ai nici un motiv, gandeste-te la faptul ca zambetul tau poate insenina viata unui om! E un cadou atat de simplu pe care poti sa il oferi neconditionat!

Marturisesc ca cele mai apreciate zambete si complimente le-am primit de la oameni pe care nu ii cunoasteam, iar acele cuvinte minunate mi-au facut ziua respectiva mult mai frumoasa!

Aminteste-ti de momentele cand pur si simplu, mergand pe strada, la un eveniment sau poate la o petrecere ai primit un compliment sincer. Numai simplu fapt ca iti amintesti acum de acel moment iti umple sufletul de bucurie.

Daca nu ai trait pana acum o astfel de experienta, atunci fa tu primul pas, ofera tu un zambet, o apreciere, un compliment si apoi observa cum se schimba energia intre voi, cum comunicarea se imbunateste, cum descoperiti cu usurinta o multime de lucruri comune.

Vrei sa treci mai usor peste conflicte, certuri? Cum ar fi daca inainte de a spune ceea ce te supara, l-ai complimenta pentru omul din fata ta pentru lucrurile pe care le apreciezi cu sinceritate sau ceea ce observi chiar acum in momentul prezent si iti place?

Implica-te prin aceste actiuni simple sa faci viata mai frumoasa, nu doar celor apropiati dar si oamenilor cu care te intersectezi poate o singura data in viata.

Eu, astazi iti multumesc ca citesti aceste randuri!

Esti grozava pentru simplu fapt ca ai avut rabdare sa parcurgi articolul pana la final, pun pariu ca iti place sa faci munca pana la capat! Esti minunata pentru ca vrei sa oferi o viata mai frumoasa celor din jur si citesti despre cum poti face asta! Te felicit pentru ca acum cand citesti si te regasesti iti dai voie sa zambesti si sa oferi acest dar pretios mai departe!

 

 

 

  • Contact

    Vrei sa programezi o sesiune de coaching sau o calatorie emotionala?

    contact@oanamihailescu.ro

  • Pagini

  • Aboneaza-te la newsletter

    * indicates required