Home » Dezvoltarea personala » Hainele imi pot schimba viata!

Anul acesta am intalnit o persoana foarte deosebita, pe Gabi Urda!

Acesta este consultant in comunicare si imagine, fost jurnalist in presa pentru femei, actual blogger de moda si educatie vestimentara. Experientele cumulate de-a lungul anilor le-a rezumat in articole accesibile pe site-ul personal si intr-o serie de cursuri interactive de limbaj vestimentar.

Am avut ocazia sa o cunosc pe Gabi prin prisma unui workshop sustinut pe stil vestimentar din care am invatat foarte multe lucruri practice, utile si interesante.

Gabi este o alta femeie activa, prezenta in viata mea de la care am inteles cata atentiei e necesar sa acord garderobei mele si modului puternic in care hainele contureaza imaginea.

Astazi pentru comunitatea Femei Active, Gabi a pregatit un articol interesant care va va ajuta sa contientizati legatura intre haine si viata noastra, cum acestea reflecta cine suntem, ce credem despre noi, care este nivelul de incredere in sine!

“Isi potrivi pentru a treia oara gulerul bluzei care se ivea discret de sub pulover, se uita lung la propria reflexie in oglinda si isi trecu de control degetele peste brosa prinsa in zona claviculei. Era gata sa iasa pe usa! “

Vi se pare a fi un ritual de pregatire a armelor, asa-i? Si mie mi se parea, cand copil fiind imi urmaream mama in oglinda mare din sufragerie. Abia acum, ca o punte peste ani, i-am recunoscut gesturile intr-ale mele. Si am ajuns sa ma intreb daca evenimentele din viata mea ar avea alt curs daca relatia mea cu hainele ar fi alta. Mult mai pasiva, mult mai superficiala, fara a le privi ca un instrument de a ma exprima, o completare a discursului gestual, verbal. Cu siguranta, da.

Ca fiinte vizuale, evaluam si suntem evaluati in cele cateva secunde initiale ale oricarei interactiuni.

Aspectul exterior ingrijit, placut le transmite celorlalti mesajul ca suntem constienti de impresiile pe care le trezim si dornici sa ne aratam in cea mai buna varianta.

Exteriorul este o oglinda a interiorului si tocmai de aceea semnalele subtile pe care le trimitem catre noi si catre lume ajung mai intati sa trezeasca subconstientul, informatiile din imaginarul colectiv, despre frumusete, bunatate, siguranta si, abia, apoi sa fie traduse catre constient.

Nu ne explicam rational de ce ne place o persoana mai mult decat alta, de ce intre doi candidati la fel de pregatiti profesional va fi ales cel mai bine imbracat.

A fi potrivit imbracat pentru un interviu sau o intalnire semnifica respect fata de celalalt, profesionalism, grija fata de tine, dar si pentru cel din fata ta, caruia i-ai dedicat timp si energie. Este un mesaj clar pentru receptor ca ai o atitudine pozitiva si respect pentru ceea ce faci si pentru modul in care o faci.

Dincolo de imaginea placuta pe care o oferi, discursul tau verbal va fi pregatit anterior de cel nonverbal: de aspectul exterior, de mimico-gestica, de proxemica. Cu cat tinuta ta va fi mai egala cu discursul tau, cu atat perceptia va fi mai puternica si pozitiva.

Pana sa rostesti cuvinte, audienta este cucerita de imaginea care inspira incredere, confort, siguranta, creativitate. Iar imediat ce verbalul a devenit primordial, haina ofera un fundal propice de manifestare, nu-l subjuga.

Grija pentru modul in care aratam este un indicator al stimei de sine. Demonstreaza cat de valoros te consideri, astfel incat sa depui efort, energie, atentie pentru a fi cea mai buna forma a ta. Suntem inclinati sa respectam oamenii care se respecta, iar a te imbraca cu grija, decent, placut este un mesaj puternic ca-ti cunosti valoarea.

Si, bineinteles, a avea grija de aspectul nostru ne face sa ne simtim bine, ne schimba starea psihica. Sunt multe moduri in care ne ridicam moralul, insa unul dintre cele pe care le folosim toti este realizarea de schimbari pozitive legate de modul in care aratam.

Hainele pot fi si o armura, iar cele bine alese ne fac sa ne simtim mai puternici, mai stapani pe noi, mai frumosi si mai pozitivi. Ne elibereaza de judecati, ne integreaza in grupuri, ne securizeaza, ne aduc in prim plan, atrag atentia asupra noastra, ne individualizeaza, ne protejeaza. Daca te simti atragator, pus la patru ace, bine in pielea ta, iti va creste increderea in tine, te va face mai stapan de propria viata.

Hainele iti pot schimba viata, daca sunt impulsuri  exterioare catre schimbari interioare profunde. Un stil vestimentar bine conturat este in stransa legatura cu increderea in sine, mai pe scurt, cu cat esti mai constient de stilul tau personal cu atat mai increzator vei aparea.

Haina este un limbaj social si personal, ea rezumă societatea în care trăim, momentul istoric, momentul personal prin care trecem, atributele noastre sociale etc.

Fii schimbarea pe care ți-o dorești în lume! Uneori primul pas este cel vestimentar. O lume decentă, îngrijită, elegantă, creativă, responsabilă se va îmbrăca decent, îngrijit, elegant, creativ, responsabil.”

 

 

  • Contact

    Vrei sa programezi o sesiune de coaching sau o calatorie emotionala?

    contact@oanamihailescu.ro

  • Pagini

  • Aboneaza-te la newsletter

    * indicates required