Home » Dezvoltarea personala » De ce ofer o prima sesiune de coaching demo?

Pentru mine a oferi o sesiune demo de coaching inseamna a respecta libertatea de alegere in cunostinta de cauza, atat a potentialului client dar si a mea insumi, pentru ca pot exista si oameni cu care intuitiv simt ca nu voi putea lucra, nu voi putea aduce acea contributie care sa produca transformare.

Personal, ma incarc foarte mult cu rezultatele clientilor mei iar un “matching” nepotrivit se poate manifesta  de multe ori prin incapacitatea de a lua actiunile promise, prin lipsa rezultatelor concrete si in final la etichetarea din partea clientului “coachingul pentru mine nu functioneaza!”

Coachingul functioneaza, daca esti alaturi de omul potrivit cu stuctura ta interioara, in care ai incredere sa lucrezi si sa te deschizi, de la care simti ca vrei sa iei antrenamentul de coaching, care are curajul sa te provoace, sa iti puna in oglinda autosabotorii si sa te sustina prin incurajari, intrebari, exercitii specifice atunci cand tu nu mai crezi in tine.

Acesta este motivul pentru care in coaching, prefer sa ofer o prima sesiune demo.

Acesta este contextul in care atat eu cat si potentialul client identificam in ce masura rezonam unul cu celalalt, cat de potriviti suntem in calitate de coach-coachee pentru a lucra impreuna.

La fel ca atunci cand iti selectezi consilierul in cariera, un consultant, un psiholog bun, un medic sau pur si simplu cea mai buna invatatoare pentru copii tai, diferenta o face omul, pentru ca in esenta, in fiecare domeniu, toti pornesc de la o baza comuna de informatii.

Am experimentat de cateva ori situatia in care desi m-am dus la specialisti in anumite domenii, care erau foarte bine documentati, aveau un bagaj de informatii extraordinar, am fost incapabila sa asimilez informatiile de care aveam nevoie, sa fac salturile calitative pe care mi le doream.

Cum e posibil?

Raspunsul este simplu! Omul face “diferenta”, chimia care se stabileste intre cei doi faciliteaza sau blocheaza comunicarea, trasferul de informatii, know how etc.

Imi amintesc de perioda  din 2010 in care in mod oficial am beneficiat de primele mele sesiuni de coaching. Initial, mi se pareau aceste servicii destul de exclusiviste prin costurile practicate, iar teama de a investi in ceva ce nu stiam sigur ca imi va folosi era destul de mare.

Mergand la intalnirile anuale organizate de Coaching Suport Grup Bucuresti, am avut ocazia sa inteleg mai multe despre acest domeniu, sa ma educ in coaching, sa interactionez atat cu coachi profesionisti dar si cu studenti in formare.

Beneficiul major pentru mine la aceste intalniri a fost faptul ca am putut testa  fara nici o obligatie financiara sesiuni de coaching cu mai multe persoane si am putut sa imi dau seama care sunt oamenii potriviti pentru mine, pentru perioada pe care o traversam.

Din propria mea experienta, am invatat ca fi intr-un proces de coaching, implica o “chimie” foarte buna cu coach-ul tau. Desi toti oamenii cu care am interactionat aveau instrumente profesioniste de lucru, diferenta esentiala pentru mine o facea omul din fata mea, cu care rezonam intr-o masura mai mica sau mai mare.

Frecevent sunt intrebata:

Ce inseamna coaching-ul?

Care sunt subiectele care pot fi abordate?

Ce fel de rezultate pot sa obtin?

Care sunt costurile per sesiune?

In spatele acestor intrebari un pic mai tehnice, am inteles ca nevoile reale care se ascund tin in esenta de:

 • a afla mai multe despre acest domeniu al coachingului care este destul de nou pentru piata romaneasca,
 • a identifica in ce masura un astfel de serviciu poate sa aduca reale beneficii pentru cel care il achizitioneza,
 • cat de mult i se potriveste un astfel de proces,
 • la ce nivel “rezoneaza” cu omul cu care urmeaza sa lucreze,
 • daca isi poate permite din punct de vedere finaciar astfel de sesiuni.

Ei bine, in sesiunea demo veti putea sa va raspundeti la toate aceste intebari relevante.

Daca vrei o sesiune de coaching demo cu mine de aproximativ o ora si esti dispusa sa iti aloci timpul necesar pe skype, din confortul propriului camin, de preferabil de la ora 5:30 am, te rog sa ma contactezi pe e-mail contact@oanamihailescu.ro

Daca in final ajundem la concluzia  ca nu putem lucra impreuna, nu inseamna ca unul dintre noi e in neregula, ci pur si simplu ca nu e  un “matching” potivit, pana la urma nu putem rezona cu toata lumea, insa toti merita o sansa!

In final totul se rezuma la adevarul simplu ca: “oamenii cumpara oameni”.

Sursa foto.

 • Contact

  Vrei sa programezi o sesiune de coaching sau o calatorie emotionala?

  contact@oanamihailescu.ro

 • Pagini

 • Aboneaza-te la newsletter

  * indicates required