Home » Dezvoltarea personala » Cum este “recolta” ta din acest an?

A venit toamna, unul din anotimpurile care ma inspira foarte mult datorita abundentei de fructe si legume!

Primavara, toata natura renaste! Totul prinde viata, incepe forfota, pomii infloresc, iarba incolteste, micile vietati se trezesc la viata! Toate sunt semnalele discrete ale primaverii care nu fac decat sa trezeasca sufletul nostru amortit.

Taranii in acest anotimp isi pregateau pamantul, arau ogoarele, semanau recolta pe care voiau sa o culeaga toamna.

In paralel, omul modern de astazi primavara are acel entuziasm si elan de a-si construi noi proiecte, parteneriate, gandeste strategiile pe baza carora pana la finalul anului va obtine rezultatele pe care si le doreste, practic se gandeste si planifica “recolta” de care are nevoie.

Vara este frumoasa, gratioasa si seducatoare! In acest anotimp oamenii se ocupau in continuare de plantele care au  rasarit din pamant!  Ei, depuneau efort pentru a crea toate conditiile propice ca viitoarea recolta sa fie cat mai bogata si mai sanatoasa, fie ca asta insemna sapat, prasit, plivit, stropit cultura impotriva daunatorilor.

Noi, vara avem grija sa dezvoltam parteneriatele la urmatorul nivel, ne implicam in tot felul de procese prin care sa ne asiguram ca proiectele se deruleaza, au continuitate si se indreapta catre rezultatele dorite. Nu de putine ori experimentam in mijlocul verii, ca au aparut diversi “daunatori” care ne pun in pericol viitoarea noastra recolta si suntem pusi in fata faptului de a ne proteja munca in modul cel mai potrivit.

Toamna, prin ea insasi este o manifestare a abundentei, daca este sa ne uitam la cum arata natura, daca a fost un an bun.

Mere, pere in panere, gutui amarui cu puf galben ca de pui, struguri parfumati, prune brumarii! E o adevarata bogatie de culori, mirosuri toate oferite de natura ca urmare a muncii depuse pana in acel moment din an!

Traditia spune ca toamna se numara bobocii dar si rezultatele obtinute in functie de munca, atentia si dedicarea cu care am sadit, ingrijit, protejat, cules propria noastra “recolta”! 

Prima data cand am facut aceasta paralela intre toamna si rezultatele din propria viata, nu m-am simtit foarte bine, pentru ca realizasem ca nu am avut intelepciunea straveche a oamenilor care pe timpuri se armonizau constient cu natura.

Pana in acel moment nu am avut atitudinea  necesara cu care sa tratez fiecare anotimp in parte in viata mea personala si profesioanala si ca atare actiunile mele pe parcursul anului erau mai haotice, lipsite de congruenta cu ritmurile naturii.

Atunci cand venea iarna, anotimpul in care in mod firesc natura se interiorizeaza iar eu  evaluam rezultatele obtinute la final de an (asa cum facem majoritatea inainte de 31 decembrie),  eram de multe  ori trista pentru ca nu imi indeplinisem tot ceea ce imi propusesem sau rezultatele obtinute erau sub asteptari.

Femei active -recolta bogata 2Anul acesta, pentru ca am fost mult mai prezenta la aceste concepte, am facut tot ceea ce a tinut de mine pentru a respecta etapele fiecarui anotimp, sunt extrem de incanta de aceasta toamna.

Sunt constienta de faptul ca am fost sprijinita de “natura”, “conditii meteo favorabile”, nu am avut invazie de “daunatori” dar dincolo de toate aceste atuuri a fost si foarte multa munca si atentie catre recolta pe care vreau sa o obtin, astfel incat sa pot celebra impreuna cu natura bucuria culegerii propriilor rezultate, recolta mea bogata din acest an!

Concluzia, este ca putem invata de la natura, putem sa ne amornizam cu fiecare anotimp si sa avem actiunile congruente cu fiecare anotimp, astfel incat sa ne bucuram din plin de fiecare anotimp si clipa:

-primavara, planificam si semanam;

-vara, muncim, protejam, ocrotim viitoarea recolta;

-toamna culegem recolta, sarbatorim rezultatele obtinute;

iarna, trecem prin procesul de evaluare, analizare cu privire la ce a functionat si ce nu, ce poate fi imbunatatit, transformat astfel incat la finalul anului viitor sa ne bucuram din ce in ce mai mult de recolta bogata obtinuta!

Scopul acestui articol este de inspira femeia activa din fiecare!

Stiu ca esti definita prin faptul ca te implici in multe proiecte, ai multe tipuri de “recolte”, multe “ogoare” de arat, semnat, cules si de multe ori ajungi sa fii coplesita de cate ai de facut, ajungand pana in acel stadiu critic in care sa nu te mai poti bucura de propria “recolta” ceea ce este foarte frustrant!

Daca vrei sa te ajut sa iti construiesti propriul plan, sa analizam impreuna cum poti imbunatati strategia ta pentru anul ce vine nu ezita sa imi scrii pe contact@oanamihailescu.ro pentru a programa o sesiune gratuita  de coaching de 50 de minute, pe care o vom realiza pe skype la 6:00 am, doar in zilele de luni si vineri ale saptamanii.

Iti urez o toamna superba, cu o recolta bogata!

Sursa foto.

 

 

  • Contact

    Vrei sa programezi o sesiune de coaching sau o calatorie emotionala?

    contact@oanamihailescu.ro

  • Pagini

  • Aboneaza-te la newsletter

    * indicates required